Fallstudier

Återkopplingen efter behandlingen var att extraslagen hade i princip försvunnit helt.  Efter ca en vecka försökte kroppens 'minne' sakta men säkert återställa den gamla fast felaktiga positionen. Det blev en ny behandling och hemläxor för att etablera den nya positionen som den rätta. Det är just därför det är så viktigt att följa 'hemläxorna' för att etablera ett nytt kroppsminne med korrekt hållning.

Patienten berättade att en chefsläkare för en kardiologisk avdelning han pratat med hade aldrig hört talas om ett direkt samband mellan hjärtarytmi och sneddställda ryggkotor. Då har vi alla lärt oss något nytt! ;)

Fallstudie 8 - skolios

En medelålders kvinna sökte för en second-opinion på hennes skolios som hon hade fått i 20 års ålder. Skoliosen hade successivt blivit sämre och sämre och i samband med det kom också smärtor i ryggen samt låsningar vid skulderblad och ländrygg. Olika läkarbesök hade också bidragit till ökat frustration då hon enbart fick utskriven smärt-stillande läkemedel och en stundande steloperation av ryggen vid ytterligare försämring av skevheten i ryggen.

Undersökningen visade ingen skillnad i benlängd och enbart en liten vridning i hennes bäcken. Innan den egentliga behandlingen av skoliosen påbörjades fick hon i sittande ställning akupunktur för att minska olika muskelspänningar i både magmuskulatur och ryggmuskuklatur.

Vid själva skoliosbehandlingen visade det sig snabbt att hennes rygg svarade exceptionellt bra och skoliosen minskade dramatiskt efter bara 30 minuters behandling.

Bild 1 visar ryggen innen skoliosbehandlingen påbörjades, bild 2 är tagen 30 minuter senare!

Den följande kollen framför spegeln blev en tårfylld emotionell upplevelse både för henne och för mig, det är bara så häftigt när så lite insats kan ha en så stor positiv påverkan. Hon kan röra sig mycket friare utan smärta (och smärtstillande medicin), andas lättare, fått mer energi samt att tarmarna har också kommit igång på ett helt annat sätt.

Tyvärr ger inte varje skoliosbehandling lika dramatiskt effekt som denna men desto gladare blir man/fru när det händer.

Kvinnan är under fortsatt behandling och jobbar hemma med hemövningar för att förstärka och stabilisera förbättringen.


Bild 1: innan 1:a behandling                                    Bild 2: 30 minuter senare, efter behandling

Fallstudie 8 - Whiplash skada nacke 

kommer snart